P3 listar världens 300 bästa låtar

Assaad Daoudi. Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

P3 har tagit fram en lista över världens 300 bästa låtar i ett urval av musikprofiler och experter.

Topplistan P300 presenteras successivt i kanalen under tre veckor med start på onsdag 4 september. Totalt har 150 jurymedlemmar deltagit i projektet, bland dem Johan ”Shellback” Schuster, Molly Hammar, Salem Al Fakir och Alba August.

”Det fina med att göra sådana här historiskt sammanfattande listor är hur vi hela tiden kan gå tillbaka och se vad som återkommer, återupptäcka något som vi kanske inte kände, hörde eller tänkte. Musik har en dualitet på det viset att den både är ett tidsdokument och att den kan spegla nåt nytt i en förändrad kontext” säger P3-programledaren Tina Mehrafzoon, som också varit med och röstat.

Assaad Daoudi, som är projektledare för P300, ser listan som en fördjupning av P3:s musikaliska kärna.

”P300 blir en hyllning till populärmusikens dåtid, nutid och framtid helt enkelt. För oss är det också ett nytt grepp att göra musikjournalistik på. Det ska bli superkul att se reaktionerna, medhållen, kritiken, åsikterna och debatterna” säger Assaad Daoudi.

P300 kommer under de tre veckorna en del av program som Morgonpasset och Eftermiddag i P3. Listettan presenteras 18 september.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share