P3 Guld sänds från TV-studio i Stockholm

Torbjörn Averås Skorup. Foto: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio.

P3:s prisutdelningsgala P3 Guld flyttas från Partille arena utanför Göteborg till Studio 1 i SVT-huset i Stockholm. Programledare för galan, som sänds fredag 26 januari, blir P3-programledaren, komikern och journalisten Torbjörn Averås Skorup.

Sedan starten 2003 har P3 Guld arrangerats i först Göteborg och sedan förorten Partille. Undantagen var premiäråret, då galan sändes från Växjö, och pandemiåren då den genomfördes i Nacka 2021 och helt ställdes in 2022.

Anledningen till flytten från Partille är att kommunen ville ha en ekonomisk garanti från Sveriges Radio för att fortsätta samarbetet.

”Vår plan var att galan 2024 skulle hållas i Partille arena men när det kom ändrade förutsättningar och önskemål från arenans håll om ett annat upplägg behövde vi backa” säger P3 Gulds projektledare Liv Ungermark till Göteborgs-Posten.

”Vi letade runt efter andra lokaler i Göteborg men de som var lediga var inte optimala för våra behov” fortsätter Liv Ungermark i intervjun med Göteborgs-Posten.

I ett pressmeddelande från P3 skriver kanalen att bytet av lokal gör att P3 Guld-galan kan få en mer exklusiv utformning med fokus på de nominerade. Inga biljetter kommer att säljas till allmänheten, däremot kommer några biljetter att tävlas ut.

”I studiomiljö är vi mer fria att utmana galaformen på olika kreativa sätt, vi har massor av spännande planer. Med färre publikplatser kommer några utvalda P3-fans få chansen att uppleva en riktigt intim och härlig galakväll” säger Liv Ungermark.

Torbjörn Averås Skorup gör i och med P3 Guld debut som programledare i TV. Han har tidigare hörts i P3-program som Humorn i P3, Morgonpasset i P3 och senast i frågesporten P3 med Torbjörn Averås Skorup på fredagarna. Han har även utsetts till Årets manliga komiker och under året har han varit aktuell med humorföreställningen Torbjörns TV-program. Inför förra P3 Guld-galan var han med som manusförfattare.

”P3 är verkligen som ”hemma” för mig, så det känns extra kul att just P3 Guld blir min debut som TV-programledare. Det är ju den fetaste musikgalan i Sverige. Det är ett riktigt hedersuppdrag att få fira den bästa svenska populärmusken under en direktsänd helkväll” säger Torbjörn Averås Skorup i pressmeddelandet från P3.

Nomineringarna till P3 Guld presenteras 4 december 09.30. Samtidigt startas lyssnarnas omröstning som pågår till och med 18 december. I mitten av januari avslöjas vilka artister som medverkar.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share