P3 Guld-galan ersätts av P3 Guld-dagen

Anna-Karin Larsson. Foto Micke Grönberg/Sveriges Radio.

P3 ställde in årets P3 Guld-gala i januari på grund av corona. Nu har SR beslutat ett det inte blir någon gala i år.

Istället gör P3 en temadag om svensk musik. På P3 Guld-dagen 6 april ska kanalen lyfta fram de artister som en jurygrupp har nominerat till P3 Guld.

”Grundidén med P3 Guld är att det är en hyllning till svensk musik. Att hylla svensk musik är något som vi gör varje dag i P3. Det är en del av kanalens identitet och finns i kanalens DNA. Men på grund av pandemin blev det ingen gala i år” säger Anna-Karin Larsson, som är områdeschef Musik.

”Våra jurymedlemmar hann dock ta fram artister i åtta kategorier som gjorde ett extra starkt avtryck under 2021. Några vinnare utses inte men alla de nominerade förtjänar att höras och lyftas fram. Därför blir 6 april P3 Guld-dagen fortsätter Anna-Karin Larsson.

P3 Guld-dagen leds av musikjournalisterna och programledarna Tina Mehrafzoon, Juan Havana och Emma Percival. Från 10.00 blir det intervjuer, diskussioner och musik. Flera artister deltar i direktsändning. Under dagen koncentrerar P3 sig på de nominerade till Årets låt, Framtidens artist, Årets artist och Årets grupp. På kvällen blir det mer om genrekategorierna Årets pop, Årets hiphop&R&B, Årets rock/metal och Årets dans.

P3 återkommer senare med ett besked om P3 Guld 2023.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share