P2 utser årets tonsättare och artist

p2artisttonsattareMirjam Tally blir årets tonsättare på P2, medan pianisten Peter Friis Johansson får utmärkelsen årets artist.

P2-s tonsättare och artist engageras av P2 för uppdrag under en tvåårsperiod, då de kan koncentrera sig på sitt skapande och fördjupa sitt musicerande tillsammans med P2-s musikproducenter.

”Vi hoppas att både Mirjam och Peter kan fungera som länkar mellan den nya musiken och en yngre publik. Vi ser fram emot ett samarbete där vi kan spegla deras konstnärliga verksamhet, och förhoppningsvis inspirera dem och främja deras karriärer” säger Anna-Karin Larsson, som är redaktionschef på SR Musik.

Mirjam Tally är ursprungligen från Estland men bor sedan 2006 på Gotland, där hon arbetar på Gotlands tonsättarskola och på Visby internationella tonsättarcentrum. Förra året fick hon Kungliga Musikaliska Akademins lilla Christ Johnson-pris för Turbulence.

Peter Friis Johansson beskrivs som en ung, prisbelönt pianist och kommer bland annat att representera Sverige i EU-s stora pianotävling i Prag i slutet av juni.

Foto: Mattias Ahlm/SR.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share