P2 sänder engelska nyheter

P2 börjar sända nyheter på engelska i november.

P2 gör om sin eftermiddagstablå, så att sändningarna på olika språk samlas i ett block mellan 13.00 och 15.30. Bland annat blir det en halvtimme nyheter på engelska vid 15.00. Programmet har tidigare funnits på webben och som poddradio, men får nu alltså även plats på FM.

”Jag är mycket glad att äntligen kunna erbjuda våra lyssnare en daglig rikssändning på engelska. Det ligger helt i linje med Sveriges Radios ambition att vara nyhetsledande även på andra språk än svenska” säger SR Internationals redaktionschef Ingemar Löfgren.

Det blir dessutom ytterligare en timme med klassisk musik på sen eftermiddag i P2. Mellan 17.00 och 18.00 sänds ett klassiskt musikflöde från den digitala kanalen SR Klassiskt. Andra förändringar i tablån är att Klassisk förmiddag avslutas en halvtimme tidigare och att de efterföljande programmen därför får 12.00 som starttid.

”Det har länge funnits ett starkt önskemål från P2-s musiklyssnare att få flödande klassisk musik på hemväg, och jag är övertygad om att publiken kommer att uppskatta den här förändringen” säger P2-s kanalchef Elle-Kari Höjeberg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share