P2-podd om händelser ur den klassiska musikens historia

Andrea Tarrodi. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Händelser ur den klassiska musikens historia är inriktningen på den nya P2-podden P2 Musikhistoria. Programledare är kompositören Andrea Tarrodi.

”Jag har lyssnat på klassisk musik sedan jag var liten och har aldrig gjort någon skillnad på det och ”vanlig” musik. Jag tycker att det finns en onödig barriär inför klassisk musik som jag vill riva” säger Andrea Tarrodi.

Varje avsnitt är uppbyggt kring en specifik händelse. De första två avsnitten handlar om när tonsättaren Franz Schubert drabbades av syfilis och om ”Pianisten som rörde Stalin till tårar”.

”Vi vill berätta de mest underhållande, ibland kanske lite komiska historierna och samtidigt ge en entrébiljett till den klassiska musiken till människor som annars kanske aldrig skulle nås av den” säger producenten Agneta Karlsson.

Ljudlandskapet är uppbyggt på ett sätt så att det känns bekant för den som är van poddlyssnare.

”Brukar man lyssna på P3 Dokumentär eller P3 Historia så kommer man nog att känna sig hemma i hur det låter” säger Andrea Tarrodi.

De första två avsnitten av P2 Musikhistoria släpptes idag och framöver kommer ett nytt avsnitt varannan lördag då det även sänds i P2.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share