P1 Morgon även på lördagar

Elias Wahlberg, Parisa Höglund, Helene Benno och Mikael Kulle. Fotograf: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio.

P1 Morgon sänds från och med den här veckan även på lördagar 08.05-09.00.

”Lördagen har hittills varit utan något direktsänd aktualitetsprogram i P1:s tablå. Vi ser därför både behovet och en efterfrågan av detta och ser fram emot den första sändningen nu på lördag” säger Anna Holm, som är publiceringschef på Ekot.

”I spåren av nyhetsläget i Sverige och världen har vi under en tid sett ett ökat intresse för nyheter och aktualiteter varför vi vill utöka vårt erbjudande. Med direktsända Godmorgon världen på söndagar så kan vi nu erbjuda nyhetsuppföljning alla morgnar i veckan, vilket känns både viktigt och roligt” fortsätter Anna Holm.

Mikael Kulle leder den första sändningen nu på lördag. Han delar programledarskapet med Elias Wahlberg, Parisa Höglund och Helene Benno.

”Det känns både inspirerande och roligt att få programleda den första lördagssändningen. Våra lyssnare kommer att känna igen sig med både gäster i studion och aktuella reportage även om vi förstås aldrig vet vad som kommer vara de aktuella ämnena förrän samma dag” säger Mikael Kulle.

I och med lanseringen av P1 Morgon på lördagar flyttas Lundströms bokradio från 08.00 till 17.00 på lördagar. Efter P1 Morgon sänds en repris av Spanarna 09.03. Konflikt får en ny sändningstid 10.03.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share