Olof Ekerlid blir kanalchef på P4 Jämtland

Foto: Olof Ekerlid (privat).

Sveriges Radio rekryterar ytterligare en dagstidningschef till P4. Olof Ekerlid, som idag är redaktionschef på Mittmedia-tidningen Östersundsposten, blir ny kanalchef på P4 Jämtland.

Olof Ekerlid har arbetat som journalist i 20 år. De senaste åren har han varit redaktionschef på Östersundsposten och innan dess var han nyhetschef, reporter, redigerare och nattchef. Han har sin journalistutbildning från JMG i Göteborg och har praktiserat på P4 Jämtland.

”Med Olof som kanalchef får redaktionen en trygg och erfaren publicist som är van att leda utvecklingsarbete. Han beskrivs som en klok och tydlig person som bryr sig om sina medarbetare. Det är precis en sådan ledare som jag har eftersökt i den här rekryteringen” säger Fia Wirén, som är chef för område Norr.

”Jag ser fram emot att träffa alla på P4 Jämtland och tillsammans med dem fortsätta att utveckla den lokala journalistiken. Jag har arbetat med lokala nyheter hela mitt yrkesliv och brinner för att göra innehåll som engagerar alla som bor här. Sveriges Radio har ett viktigt updrdag och det ska bli spännande att efter 20 år i tidningsbranschen ta sig an en ny utmaning” säger Olof Ekerlid.

Olof Ekerlid tillträder 1 september och ersätter då den nuvarande kanalchefen Ricky Karström.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share