Oldies och public service växer i New York

skylineCBS Radios oldiesstation WCBS-FM närmar sig förstaplatsen på USA-s största radiomarknad New York, enligt Arbitrons junimätning.

WCBS-FM stiger i den senaste Arbitron-mätningen från 4,9 till 5,2 procent av radiolyssnandet, vilket bara är en procentenhet mindre än Clear Channels marknadsledande AC-station 106.7 Lite FM. Det var för två år sedan som CBS Radio återgick till en mer traditionell oldiesinriktning på WCBS-FM, efter ett misslyckat försök med ett 80- och 90-talsdominerat ”Jack FM”-format.

Det går även uppåt för Clear Channels Q 104.3, som spelar klassisk rock. Q 104.3 ökar från 4,1 till 4,5 procent och går upp till fjärde plats. Däremot är utvecklingen sämre för New Yorks hip-hop- och R&B-stationer. Både WBLS, Kiss FM, Hot 97 och Power 105 har förlorat lyssnare sedan i maj.

CBS Radios nya hitstation 92.3 Now FM har fortfarande inte fått något genombrott och återfinns först på 21-a plats med oförändrade 1,8 procent av lyssnandet, vilket är långt efter Clear Channels konkurrerande Z100 som är trea med 5 procent i marknadsandel. Noteras kan också att dansmusikstationen Pulse 87 börjar få en del lyssnare. I den senaste mätningen har Pulse 87 0,8 procent av marknaden.

Public service-radion WNYC-FM har ökat kraftigt sedan årets början – från 1,2 procent av lyssnandet i januari till 1,8 procent i juni. Systerkanalen på mellanvåg ligger kvar runt en procent.

I Los Angeles står Clear Channel bakom de tre största radiostationerna. Hitstationen KIIS-FM behåller ledningen, men minskar från 5,3 till 5,0 procent. Tvåan, talstationen KFI-AM, går ned lika mycket till 4,6 procent, medan AC-kanalen KOST-FM ökar från 3,9 till 4,4 procent. CBS Radios nya hitradio Amp Radio ligger kvar på 3,9 procent och är fyra på marknaden, en plats som delas med den oldiesbaserade systerstationen K-Earth 101.

Den största public service-stationen i Los Angeles är KUSC, som spelar klassisk musik och ökar från 2 till 2,4 procent av radiolyssnandet. Southern California Public Radio går ned till 1,7 procent av lyssnandet, medan Santa Monica-baserade KCRW stiger till 0,6 procent.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share