Okända Hans Holmér-kassetter i ny P3 Dokumentär-serie

Druid och Zimmerman show är en ny politikpodd från P3. Foto: Micke Grönberg/SverigesRadio.

P3 Dokumentär släpper i år en serie om Palmeutredningen i sju avsnitt. Det var en av nyheterna när Sveriges Radio idag presenterade årets utbud.

Palmeutredningen inifrån är den största satsningen hittills från P3 Dokumentär. Serien bygger på utredningsledaren Hans Holmérs tidigare okända kassettband, som omfattar mer än 90 timmar. Palmeutredningen inifrån, som har premiär 3 februari, har gjorts av reportern Lovisa Lamm Nordenskiöld och producenten Hugo Lavet från produktionsbolaget Banda. 

Johar Bendjelloul återvände förra året till Sveriges Radio och blir nu programledare för Lördagsintervjun i P1. Han kommer även att göra P1:s partiledarutfrågningar inför riksdagsvalet tillsammans med Monika Saarinen.

Partiledardebatten inför valet leds av Katherine Zimmernan, som även presenterar en ny politikpodd med David Druid. Druid och Zimmerman show har premiär på lördag. I podden, som även sänds i P3, medverkar Ekots politikreporter Lova Olsson och satirikern Moa Wallin.

Före-Efter, som är Sveriges Radios största ljuddramaprojekt någonsin, fortsätter med två säsonger under 2022. Före-Efter Estonia 1994 med regi av Eva Staaf har premiär 18 mars. Före-Efter Anna Lindh 2003 med regi av Helena Bergström inleds 16 september. Till varje säsong blir det en samhällsjournalistisk fördjupningspodd med Johar Bendjelloul.

Ring så spelar vi får ytterligare två programledare. Farah Abadi har senast hörts i Karlavagnen i P4, medan Lasse Persson är flygande reporter på P4 Extra. Lasse Persson sänder sitt första program 26 februari och Farah Abadi sitt första 19 mars.

På P3 blir det på kvällstid en ny direktsänd musikshow från Malmö med Elsa Engvall (måndag) och Emma Percivel (tisdag-torsdag). Programmet ska bland annat bjuda på premiärspelningar av nya låtar och ge fördjupningar i populärmusikens historia.

Andres Lokko fortsätter med sin P2-serie Lokko i P2, som hade premiär 19 december. På P2 blir det även en ny säsong där Johan Korssell spelar sina personliga favoriter ur den klassiska musikens historia.

P4 Story, som görs av lokala P4-redaktioner, har premiär för sin andra säsong 2 mars. Bland årets avsnitt finns bland annat Giving people och gåvobluffen, Styckmordet i skärgårdsidyllen och Jakten på bombmannen – så satte han skräck i Göteborg.

Radio Romano firar sina första 20 år under 2022. Det uppmärksammas med ett särskilt program och en konsert i början av april.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share