Nyutnämnd P1-chef vill ”varsamt förnya” kanalen

Caroline Salzinger. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Nu är det klart att Carolina Salzinger, som senast arbetat på Ekot, blir kanalansvarig för P1 när Nina Glans går i pension i höst.

I uppdraget som kanalansvarig ingår att ansvara för varumärket, vara talesperson för P1, utveckla det linjära innehållet och fungera som ansvarig utgivare för många P1-program.

”Jag kan inte tänka mig ett finare förtroende. P1 har en stor, trogen och engagerad publik och jag ser fram emot att förvalta och varsamt förnya kanalen så att vi fortsätter vara svenskarnas smartaste sällskap” säger Caroline Salzinger, som tillträder 1 november.

”Ninas framsynta strategier gör att jag tar över en kanal med sällsynt stark position och hög trovärdighet. Utmaningen framåt blir också att möte förändrade vanor och behov hos nya generationer av lyssnare, de som inte växt upp med P1 i köksradion och som vi allt mer möter via lyssning i till exempel telefonen” fortsätter Caroline Salzinger.

Caroline Salzinger har arbetat på Sveriges Radio sedan 2002. Bland annat har hon varit programledare för Europapodden, Godmorgon, världen och Ekonomiekot Extra, varit utrikeskorrespondent i Tyskland, Turkiet och Mellanöstern, varit utrikesreporter och arbetsledare vid utrikesdesken och dessutom vikarierande utrikeschef. Innan hon kom till SR var hon utrikesreporter på TV4 och reporter på SVT:s Östnytt och Smålandsnytt.

”Jag är väldigt glad att Caroline vill ta sig an det här jobbet. Hon har stor kunskap om hela P1:s utbud och är en nyfiken lyssnare som vill värna kanalens bredd och mångfald. Carolines erfarenheter från nyhets- och programverksamhet och hennes omvittnat goda förmåga att samarbeta bäddar för ett fortsatt starkt P1 med fokus på både snabbhet och fördjupning” säger Elin Claeson Hirschfeldt, som är linjärchef på Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share