Nytt direktsänt dagligt samtalsprogram i P1

Louise Epstein, Sara Stenholm och Johar Bendjelloul. Foto: Daniel Stigefelt, Sveriges Radio.

Förmiddag med… blir namnet på ett nytt direktsänt förmiddagsprogram i P1 tisdag till fredag.

Louise Epstein, Johar Bendjelloul och Sara Stenholm turas om att leda det dagliga programmet, vars format beskrivs som ”en programledare, en till två gäster och ett ämne som ska väcka lyssnarnas nyfikenhet”.

Först ut som programledare nästa tisdag (9 april) är Johar Bendjelloul.

”Den direktsända långa intervjun är radiomediets ädlaste format, detta ska bli en glädje!” säger Johar Bendjelloul i ett pressmeddelande från P1.

”Jag är svag för den folkbildande journalistiken, som jag gjort i USA-podden och Godmorgon världen. Nu får jag fria händer att prata med gäster om ämnen jag verkligen är intresserad av: krig, fred, terror, politik, litteratur. Tunga ämnen i lättillgängliga samtal” säger Sara Stenholm.

”Sedan jag slutade med Nordegren och Epstein för ett drygt år sedan har jag saknat direktsändningarnas oförutsägbarhet. Dessutom lockas jag mycket av att under en dryg halvtimme få ägna mig åt ett ämne. Ett ämne som jag verkligen vill veta mer om är det svenska ränteavdraget. Varför uppstod det och finns det en gräns för hur dyrt det kan bli för staten innan det börjar ifrågasättas på bred front?” säger Louise Epstein.

Första avsnittet av Förmiddag med… sänds april 9 april 10.03-10.38.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share