Nya SR-korrar i Berlin och Bryssel

Caroline Selzinger (bilden) blir Sveriges Radios nya korrespondent i Berlin, medan Jens Möller tar över EU-bevakningen i Bryssel.

Wien-födda Caroline Salzinger har arbetat på Ekot i nio år, framförallt som utrikesreporter. Hon har bland annat varit stationerad i Amman och Istanbul och bevakat presidentvalskampanjer i USA och Iran.

”Någon sa att det är Tysklands-korrespondenterans uppgift att rapportera om det utsökta tyska köket och Paris-korrens uppdrag att berätta om riktigt usla franska matupplevelser. Det hoppas jag kunna göra, att nyansera invanda föreställningar och bidra till att färglägga den lite gråa bild som många svenskar fortfarande har av de tyskspråkiga länderna” säger Caroline Salzinger.

Jens Möller är en av Ekots reportrar i Göteborg och har på sistone rapporterat om krisen för bilindustrin i västra Sverige. Han började sin radiokarriär på Radio Halland 1993 och fanns under sju år på Mitt i musiken.

”Liksom många andra EU-reportar före mig hoppas jag kunna levandegöra hur den stora EU-apparaten påverkar folks vardag i Sverige och övriga Europa. Utmaningen blir att hålla rätt kurs i EU-byråkratins enorma informationsflod” säger Jens Möller.

Foto: Mattias Ahlm, Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share