Nya radiotalanger färdigutbildade

I fredags utexaminerades de sista studenterna från Akademi Båstads Radiomedia-utbildning.

I höst görs den tvååriga kvalificerade yrkesutbildningen om till en högskolekurs i samarbete med Högskolan i Kristianstad.

”Vi tar steget mot något nytt samtidigt som vi kan förädla den utbildning vi har utvecklat under många år i Båstad” säger utbildningsledaren Hans Strandberg.

Precis som tidigare år delade skolan och branschen ut ett Radiomedia-stipendium på 5 000 kronor till klassens kursetta. Två studenter fick dela på stipendiet: Sebastian Widman från Kolsva och Rikard Diego Lundqvist från Halmstad. Båda har medverkat och producerat humorprogrammet Här har du hummern för P3-s Humorverkstad.

544120_180_200Sebastian Widman, som efter examen ska jobba som nyhetsreporter på P4 Västmanland, fick stipendiet med motiveringen ”Han smög in, lite tystlåten, kanske blyg men med en attityd och blick som lovade mycket. Med en personlighet som visade sig rymma ett utvecklat språk i ljud och text kombinerat med kreativitet – och dessutom – en humoristisk ådra absorberade årets stipendiat utbildningens alla moment på ett utmärkt sätt. Bredden i kunnandet, den excellenta radiorösten och prestationerna i bland annat momenten Berättande och Programproduktion inkluderande ett lysande examensarbete tog stipendiaten hela vägen”.

544116_180_200Rikard Diego Lundqvist kommer under sommaren att sända NRJ-s morgonprogram från Stockholm. Motiveringen för hans stipendium lyder ”En personlighet med glöd i alla dess bemärkelser angjorde Akademi Båstad. Snabb och vass i tanke och ord stakade han ut en egen väg för en lysande karriär. En på många sätt egen kreativitet, förunnat få, visade sig fungera också i samarbete med andra. Årets stipendiat har visat en sällsynt begävning för radio, en egenskap som på nya sätt kan följa upp andra stora, svenska radiopersonligheters prestationer. Examensarbetet – producerat med stort ego – är unikt. Må detta bli signifikativt”.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share