Nya namn i styrelsen för Radioakademin

Jennie Sjölander från Bauer Media, Johan Dahlberg från Perfect Day och Mattias Hermansson från Sveriges Radio är nya medlemmar i styrelsen för Radioakademin. Foton: Bauer Media, Perfect Day och Ebba Bonde.

Helena Bremberg, som till vardags är områdeschef för Sveriges Radio Mitt, fortsätter att leda Radioakademin i ytterligare ett år. Bauer Medias content director Anna Rastner har valts till ny vice ordförande.

Nyinvalda i styrelsen är Jennie Sjölander som är biträdande produktchef för Podplay på Bauer Media, Johan Dahlberg som är podcastchef på Perfect Day och Mattias Hermansson som är projektledare på Sveriges Radio. Ny suppleanet är Lovisa Falk – exekutiv producent och content operations manager på Pod Me.

Radioakademin arbetar just nu med planeringen inför Radio- och poddagen och prisutdelningen Guldörat i höst.

”Vi har påbörjat ett utvecklingsarbete av både Radio- och poddagen i oktober såväl som prisutdelningen av Guldörat. Vi återkommer med information om datum och lokal, nya priskategorier och om förändringar kring kvällsevenemanget så fort allt är på plats”, säger Helena Bremberg, ordförande i Radioakademin.

De omvalda medlemmarna i styrelsen är Alexandra Maric (Viaplay Group), Anders Elfström (Filt), Anders Held (Radiodays Europe), Anki Apreotesei (Bauer Media), Arash Dehvari (Spotify, suppleant), Gabriella Ljungstedt (Acast), Jakob Munck (Munck), Jenny Frisk (UR), Johan Lindström (Radionytt), Johan Mångård (radiokonsult), Kajsa Hallberg (Sveriges Radio), Karin Bäckmark (Spotify), Mattias Arwidson (Viaplay Group) och Patrick Mannerström (RCS, kassör).

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share