Nya kanalchefer för P2 och P4

Ulf Myrestam och Pia Kalischer. Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Pia Kalischer har utsetts till ny kanalansvarig för P2 och evenemang, medan Ulf Myrestam blir kanalansvarig för P4 och minoritetsspråk.

Pia Kalischer har sedan 2016 varit utbudsansvarig för SR:s publika evenemang och har bland annat tagit fram koncept som P2 i parken, P3 Guld, P4 Nästa, Musikhjälpen och Poddfest. Innan dess var hon musikansvarig i utbudsgruppen.

”P2 är en kvalitativ musikkanal att vara stolt över och jag är lycklig som får axla rollen som kanalansvarig. Det ska bli fantastiskt kul att få jobba tillsammans med P2:s kunniga medarbetare” säger Pia Kalischer.

Den nya P4-chefen Ulf Myrestam har funnits på SR sedan 2008 och genomför nu bolagets produktionsstrategi. Tidigare har han varit kanalchef i Kronoberg och områdeschef i Öst. Han har även tagit initativ till projektet ”Fria ordets dag”.

”P4 har en unik plats i svenska folkets hjärta och minoritetsspråken är starka kulturbärare för många i hela landet. Jag kan inte tänka mig något viktigare och roligare uppdrag än att utveckla dessa områden för en framtida publik” säger Ulf Myrestam.

I den nya organisationen för programenheeten har beställarsidan delats upp i tre olika grupper: On demand, Linjärt och AI & nyheter. I Linjärgruppen, som leds av Elin Claeson Hirschfeldt, ingår även P1-chefen Nina Glans, P3:s motsvarighet Simon Gooch och tablåchefen Pia Örjeheim.

”Vi har i uppdrag att stärka och förtydliga kanalerna och öka den digitala linjära lyssningen och med Ulf och Pia så kommer gruppen att kunna tänka både nytt och kul. Genom att samordna de tidigare rollerna som kanalansvariga för P2 och P4 med nya ansvar inom evenemang och minoritetsspråk effektiviserar vi också rollerna i beställargruppen inom programledningen” säger Elin Claeson Hirschfeldt.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share