Nya BBC-chefen omorganiserar

Redan under sin första dag som BBC-chef gav George Entwistle besked om en omorganisation av företaget, skriver Media Guardian.

Den operativa avdelningen slås ihop med ekonomiavdelningen omedelbart, med ekonomichefen Zarin Patel som chef. Caroline Thomson, som varit chef för den operativa avdelningen och som var en av huvudkandidaterna att bli ny BBC-chef, lämnar BBC. Det gör även Zarin Patel någon gång under det kommande året. Entwistle sa i ett tal till de anställda även att avdelningarna för radio (”BBC Audio & Music”), TV (”BBC Vision”) och nya medier kommer att knytas närmare varandra under de närmaste två åren.

”För att kunna skapa verkligt digitalt innehåll, måste vi integrera alla tre medier” sade George Entwistle i ett tal till de anställda i vilket han även utlovade en mer ”kreativ organisation”, som ska ledas på ett ”radikalt förenklat” sätt.

En annan förändring är att BBC-s ”management board” minskas från 25 till tolv personer och ersätter den direktionsgrupp som träffas tre gånger i månaden.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share