Ny struktur för Pro Sieben Sat 1

Pro Sieben Sat 1, som bland annat äger SBS Radio, får en ny koncernstruktur nästa år. Det avslöjade ledningen i samband med presentationen av den senaste kvartalsrapporten.

Pro Sieben Sat 1 gjorde under tredje kvartalet en vinst före skatt på 163,6 miljoner euro. Det är en uppgång med 19,5 procent om man räknar bort de sålda verksamheterna i Nederländerna och Belgien. Omsättningen steg 8,9 procent till 594,5 miljoner euro.

Pro Sieben Sat 1-chefen Thomas Ebeling säger att koncernen kommer att göra ett rekordresultat i år, med förbättrade resultat för alla affärsområden. Han förklarar det med fokuseringen på TV och säger att Pro Sieben Sat 1 i framtiden kommer att satsa mer på digitala medier och verksamheter utanför Tyskland.

Förbättrad omsättning för radioverksamheterna i Norden bidrog till att omsättningen för affärsområdet ”diversifiering” växte med 13,8 procent till 78,3 miljoner euro, medan vinsten före skatt steg med 13,9 procent till 15,6 miljoner euro.

På TV-sidan har det gått särskilt bra för fri-TV-kanalerna i Skandinavien, som har ökat sin omsättning med 14,9 procent. Däremot har omsättningen i Central- och Östeuropa gått ned med 13,4 procent. I huvudmarknaden – Tyskland, Österrike och Schweiz – var tillväxten för TV-kanalerna 6,6 procent.

Pro Sieben Sat 1 omorganiseras nästa år, med fyra nya affärsområden: ”Broadcasting German-speaking”, ”Broadcasting International” där bland annat SBS Radio hamnar, ”Digital & Adjacent” och ”Content Production & Global Sales”.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share