Ny SR Finska-korrespondent i Helsingfors

Jasmine Fooladi. Foto: Anna Hållams/Sveriges Radio.

Jasmine Fooladi blir ny korrespondent för Sveriges Radio Finska i Helsingfors. Hon ersätter Soili Huokona som lämnar SR i augusti.

Jasmine Fooladi tillträder i augusti och får i uppdrag att bevaka Finland och rapportera på både finska och svenska i SR Finskas sändningar.

”Det svenska intresset för Finland har vuxit de senaste åren och det finns ett behov hos vår målgrupp att ha koll på Finland och förstå kulturen och utvecklingen där på ett djupare plan. Vi har valt Jasmine för uppdraget bland annat eftersom hon representerar de hundratusentals andra generationens sverigefinnar som aldrig bott i Finland, men som har en speciell koppling dit” säger SR Finskas kanalchef Helena Huhta Hermans.

Med start hösten 2022 deltog Jasmine Fooladi i SR:s nio månader långa traineeprogram för minoritetsspråkredaktioner. Sedan dess har hon varit nyhetsreporter och programledare på SR Finska, som sänder i P2, P4 och den egna digitala kanalen SR Finska.

”Det känns så kul och pirrigt! Jag är glad och tacksam för förtroendet och att jag får den här möjligheten. Det ska bli spännande att följa det som händer i Finland på nära håll och få bidra med journalistik direkt därifrån” säger Jasmine Fooladi.

I Helsingfors finns även Sveriges Radios Finlands-korrespondent Carina Holmberg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share