Ny radiochef inom EBU

Edita Kudláčkova. Foto: Khalil Baalbaki.

Edita Kudláčkova har utsetts till ny ”head of radio” inom EBU. Hon tillträder i mars och har sedan 2008 arbetat inom den tjeckiska public service-radion Česki Rozhlas – sedan 2016 som ”chief creative producer”.

Inom EBU har Edita Kudláčkova varit medlem av New Radio Group och innan dess International Relations Radio Group.

”Jag är glad att kunna börja arbeta på EBU där jag har varit aktiv medlem i många år. Jag är stolt att kunna representera och arbeta för medlemmarna på ett bredare sätt. Jag har en passion för radio och ljud. Jag tror verkligen på styrkan i dessa medier när det gäller att skapa fantastiskt innehåll och i potentialen att förnya och utveckla” säger Edita Kudláčkova i ett pressmeddelande från EBU.

Edita Kudláčkova efterträder britten Graham Dixon, som har varit head of radio sedan 2015.

Nyligen återvaldes Sveriges Radios VD Cilla Benkö till EBU-s styrelse för en femte period. Ny ordförande är Delphine Ernotte Cunci från franska France Télévisions. Helt nya i styrelsen är Thomas Bellut (ZDF, Tyskland), Monika Garbačiauskaitė-Budrienė (LRT, Litauen) och Fran Unsworth (BBC, Storbritannien), medan Alexander Wrabetz (ORF, Österrike) återkommer efter fyra år utanför styrelsen. Marcello Foa (Rai, Italien), Giacomo Ghisani (RV, Vatikanstaten), Sebastian Sergei Parker (Pervyj Kanal, Ryssland) och Gonçalo Reis (RTP, Portugal) återvaldes.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share