Ny Kulturnytt-sändning i P4

Kulturnytt får en ny morgonsändning i P4 och ny tid i P1 på lördagar.

I november 2012 expanderades Kulturnytt från P1 till att även sändas i P2 och P4. Nu får programmet en extra P4-sändning på vardagmorgnar vid 09.03. P4-varianten har ett fokus på det dagsaktuella inom kultur och nöjen.

Samtidigt införs en P1-sändning på lördagar 08.50, som inriktas på aktuella scenkonstrecensioner, kommentarer och krönikor kring den gångna veckan.

De nya tiderna införs lördag 14 februari. Totalt utökas antalet sändningar i P1 och P4 från 35 till 41 varje vecka. Dessutom sänds programmet två gånger om dagen i P2.

Kulturnytt når över en miljon lyssnare varje dag och sänder från Stockholm och Göteborg med fasta medarbetare i Malmö och samarbete med SR-s lokala stationer.

”I tider som dessa när många medier tvingas skära ned inte minst på kulturmaterial är jag tacksam för att vi har möjligheten att kunna bygga ut” säger Sveriges Radios kulturchef Mattias Hermansson.

”Våra olika editioner är anpassade för de olika kanalerna och deras olika lyssnargrupper. Det är vår ambition att så många som möjligt ska kunna ta del av Kulturnytt, och vi når successivt allt fler i FM, digital och sociala medier. I Sveriges Radios sändningstillstånd står också uttryckligen att vi ska utveckla, vidga och fördjupa kulturutbudet och det här är ett sätt att ta det ansvaret” fortsätter Mattias Hermansson.

Share