Ny chef för Berwaldhallen

helenawessmanSveriges Radio har utsett en ny chef för konserthuset Berwaldhallen. Det är Helena Wessman, som nu är VD och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker, som får uppdraget.

Helena Wessman blir även chef för Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören. Hon tillträder 1 augusti och ersätter Michael Tydén som efter 15 år som Berwaldhallen-chef slutar på grund av sjukdom. Helena Wessman, som sedan 2012 är ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien, har tidigare arbetat på Sveriges Radio som programledare för P2-programmen Opp Amaryllis och Entré.

”Jag känner mig glad och hedrad över att ha fått det här uppdraget och ser stora möjligheter med att arbeta med Sveriges Radios Symfoniorkester och Radiokören inom ramen för public service-uppdraget. Det är två väldigt fina ensembler vars chefdirigenter Daniel Harding och Peter Dijkstra har mycket spännande idéer om hur musiken kan ges vidare spridning. Jag ser verkligen fram emot att samarbeta med dem och övrig personal i Berwaldhallen. Samtidigt är det smärtsamt att lämna Göteborgs Symfonikers alla medarbetare. Vi har haft det bästa tänkbara samarbete och jag kommer att sakna dem mycket” säger Helena Wessman i ett pressmeddelande.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Share