NRJ rikstäckande i Danmark på måndag

NRJ blir en rikstäckande radiokanal i Danmark på måndag (15 april).

I höstas återkom NRJ till den danska marknaden efter fem års frånvaro. NRJ inledde lanseringen på FM och DAB i Köpenhamns-regionen och norra Själland.

Tanken var ursprungligen att NRJ skulle byggas ut till en rikstäckande kanal i Danmark inom två år. Men nu påskyndas den processen. På måndag tar NRJ plats på den nationella multiplexen för kommersiell radio, som kan nå 91,3 procent av befolkningen.

NRJ drivs i Danmark av företaget TVR Media. Företaget ägs av Philip Lundsgaard och Lars Nielsen, som även driver radiostationen Nord FM.

”De flesta av våra kunder är lokala och regionala, men nu kan vi bjuda in även rikstäckande kunderna. Det glädjer mig mycket” säger Lars Nielsen, som är försäljningschef på TVR Media.

Utbyggnaden i Danmark innebär att NRJ har rikstäckande distribution i alla de nordiska länderna utom Island. I Sverige och Finland samarbetar NRJ med Bauer Media och i Norge med NENT-ägda P4. Totalt finns NRJ i 18 länder.

Med NRJ har Danmark återigen 18 rikstäckande radiokanaler på de två nationella DAB-näten. Vid nyår slutade Ekstra Bladet sända DAB.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share