NRJ lanserar Nostalgie i Tyskland

NRJ Group använder sitt sändningsutrymme på det andra tyska DAB+-nätet till att lansera oldiesformatet Nostalgie i Tyskland.

Nostalgie blir i början av januari den tionde kanalen på nätverket, som togs i drift 5 oktober. Sedan 2011 finns NRJ på det första tyska DAB+-nätet.

Nostalgie kommer att sända från Berlin. Morgonshowen Nostalgie am Morgen presenteras av Sarah Fripon.

”Nostalgie är ett perfekt komplement till våra nuvarande kanaler på FM, internet och DAB+ som riktar sig till en yngre målgrupp. Nostalgies lyssnare finns i åldersgruppen upp till 59 år, med en kärna mellan 35 och 49 år. Grunden till kanalen är ett musikformat som spelar de största låtarna från 80-talet med en del från 70- och 90-talen i en perfekt kombination” säger Alex Hajak, som är nationell programdirektör för NRJ och Nostalgie i Tyskland.

Det andra DAB+-nätet ägs av Media Broadcast och Antenne Deutschland och kommer efter den första utbyggnadsfasen att kunna nå 83 procent av befolkningen via 71 sändare.

Tidigare den här veckan blev det klart att Regiocast startar 80-talskanalen 80s80s på det andra DAB+-nätet i december. 

Franska Nostalgie startades i Lyon 1983 och fick sändare i Paris tre år senare. Sedan 1998 ägs Nostalgie av NRJ, som har expanderat varumärket till Belgien, Schweiz, Finland, Libanon, de tre franska områdena Guadeloupe, Martinique och franska Guyana och senast till Stockholm, där en svensk version sänds på DAB+.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share