NRJ köper Frankfurt-station

NRJ köper 49 procent av Frankfurt-stationen Main FM från konkurrenten Lagardère och lanserar senare i år den åttonde NRJ-stationen i Tyskland.

Affären har godkänts av delstaten Hessens mediemyndighet, som samtidigt förlänger sändningstillståndet till 2015. Som en del av koncessionen måste NRJ fortsätta sända ekonominyheter mellan 06.00 och 09.00.

NRJ Rhein-Main kommer främst att konkurrera med kommersiella Planet Radio och Big FM och public service-kanalerna You FM och Das Ding. NRJ driver redan radiostationer i Bremen, Hamburg, Berlin, Nürnberg, München, Stuttgart och Sachsen.

Frankfurt-baserade Main FM startades 2004, men har de senaste åren haft dåliga lyssnarsiffror. I den senaste mätningen hade stationen en marknadsandel på bara 0,5 procent. För två år sedan bytte stationen format från oldies till soft AC och så sent som i mars gick Main FM över till ett nytt oldiesformat med musik från de senaste 40 åren.

Målet för Main FM var att nå hela Hessen, men stationen har sedan 2007 fokuserat på Rhen-regionen och storstadsområdena Frankfurt, Wiesbaden och Mainz.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share