Notiser

>>> USA-s största radiobolag Clear Channel har gjort om sin internetradiotjänst I Heart Radio. Ljudkvaliteten har höjts och blockeringen mot utländska lyssnare har, åtminstone tillfälligt, tagits bort. I Heart Radio ger tillgång till mer än 300 radiostationer och ett stort antal musikvideor och andra videoklipp. I Heart Radio finns även som applikation för Iphone och Blackberry.

>>> Närradiostationen Radio Prime i Strömstad har köpt norska Radio Sarpsborg i Östfold, som nu byter namn till Radio Prime. Det skriver Onair.nu. Radio Prime har sedan tidigare sändningar på svenska i Strömstad, Tanum och Svinesund och på norska i Halden.

>>> BBC gör ett andra försök med ”radiovisualisering”, som uppföljning på testerna som gjordes i januari. Idén är att lyssnarna ska kunna se rörliga bilder från studion, läsa SMS och epost från andra lyssnare och få tillgång till bilder, musikinformation och aktuella nyhetsrubriker. Dessutom blir det möjligt att lyssna på programmen i efterhand. Simon Mayos program på BBC Radio 5 Live började använda ”radiovisualisering” igår måndag och senare i sommar tillkommer Radio 1-s The Chris Moyles Show och Switch, Radio 4-s Material World och 6 Musics The Hub. Försöksverksamheten, som den här gången även omfattar en mobilapplikation, pågår fram till 31 juli.

bbc_ws_promo>>> BBC World Service har förlorat fem miljoner lyssnare på ett år, men är fortfarande den största internationella radiostationen med 177 miljoner lyssnare varje vecka. Det uppger BBC. Nedgången förklaras bland annat med minskade lyssnarsiffror i framförallt Iran, Sri Lanka och Nigeria. Men BBC World Service når samtidigt nya rekordnivåer i hemlandet Storbritannien och USA.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share