Notiser

>>> Kohlberg Kravis & Roberts, som tillsammans med Permira äger Pro Sieben Sat 1 och SBS, ger sig in i musikförlagsbranschen. Private equity-bolaget KKR betalar 250 miljoner euro för 51 procent av Bertelsmanns musikförlag, enligt Financial Times. Bertelsmann sålde sin halva av skivbolaget Sony BMG till Sony förra året, men behöll förlagsrättigheterna för 300 artister som Kylie Minogue, Nena och Roy Orbison.

>>> Den italienska kommunikationsministern Paolo Romani har släppt ytterligare tre frekvenser för digitalradio. Kanalerna 13A, B och C kan nu användas för en utbyggnad av DAB+ i Italien. I dagsläget når de digitala sändningarna 75 procent av befolkningen.

>>> Lyssnandet på webbradio har stigit kraftigt i Storbritannien. Enligt Rajar använder 3,9 miljoner britter internetradio regelbundet, vilket är en uppgång med en tredjedel sedan oktober-mätningen. Även poddradio blir populärare och 7,8 miljoner har någon gång laddat ned ett poddprogram. Men bara hälften, 4,2 miljoner, lyssnar på minst ett poddprogram i veckan.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share