Nostalgi har startat i Sverige

NRJ Groups oldiesformat Radio Nostalgi finns från och med idag i Sverige. Kanalen sänds på Bauer Medias DAB+-nät, som just nu finns i Stockholm men som under hösten ska byggas ut till Göteborg och Malmö.

Radio Nostalgie lanserades 1983 i Lyon och kom till Paris tre år senare. Då hade RMC blivit delägare och musikformatet bestod av musik från 30- till 80-talen.

1998 tog NRJ-koncernen över Nostalgie, som idag finns i Frankrike, Belgien, Schweiz, Finland, Libanon, de tre franska områdena Guadeloupe, Martinique och franska Guyana samt nu alltså även i Sverige. Den franska versionen av Nostalgie spelar musik från 70-, 80- och 90-talen och når 6 procent av befolkningen per dag (Médiamétrie, juli-augusti 2020). I den franskspråkiga delen av Belgien är Nostalgie den största radiostationen av alla med en marknadsandel på 15 procent (CIM, januari-juni 2020).

NRJ Group fick ett nationellt tillstånd att sända Nostalgi på DAB+ i Sverige 2014. Koncernen registrerade varumärket i Sverige, Danmark och Norge 2012, vilket följdes av en konflikt med en närradiostation i Kungsbacka som använder samma namn.

Radio Nostalgie är den åttonde kanalen i Bauer Medias DAB+-nät. De övriga är NRJ, Mix Megapol, Rockklassiker, Rockklassiker Hårdrock, Lugna Klassiker, Vinyl FM och Svensk Pop.

Artikeln uppdateras.

Share