Norge: Senterpartiet vill låta lokalradion sända vidare på FM

Norska Senterpartiet har lagt fram ett förslag i stortinget om att låta de lokala radiostationerna sända vidare på FM-bandet.

De nationella kanalerna och de kommersiella stationerna i fyra storstäder slutade sända på FM förra året. Den nuvarande lagstiftningen innebär att även de lokala stationerna ska lämna FM 2021. Oppositionspartiet Senterpartiet vill att de lokala stationerna istället erbjuds nya tioåriga FM-tillstånd som gäller fram till 2031.

”Jag tycker att lokalradion gagnas av att vi så snabbt som möjligt bestämmer att de får förlängda koncessioner” säger stortingsledamoten Åslaug Sem-Jacobsen till sajten lokalradio.no.

Åslaug Sem-Jacobsen tror på stöd i frågan från Fremskrittspartiet, Sosialistisk Ventreparti, Ventre och Kristelig Folkeparti och hoppas dessutom att Höyre och Arbeiderpartiet byter åsikt.

Mer:
Representantforslag fra stortingsrepresentantene Åslaug Sem-Jacobsen, Geir Pollestad, Heidi Greni, Geir Adelsten Iversen og Nils T. Bjørke om utvidelse av konsesjon for lokalradio på FM-nett

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share