Norge: Riksblokk II får ny ägare

A-Media AS har vunnit sändningstillståndet för det norska DAB+-nätet Riksblokk II. Bolaget köper den tioåriga koncessionen för 2,87 miljoner norska kronor efter en webbaserad auktion som avslutades under tisdag eftermiddag.

Det andra bolaget som deltog i auktionen är hemligt men kan enligt Radionytt.no vara Hutchinson. Vinnaren betalar det näst högst lämnade budet. A-Media ägs av Egil Marthin Solberg som driver den lokala stationen Radio Haugaland. Det finns ingen koppling till mer kända Amedia, som äger dagstidningar runt om i Norge.

Riksblokk II lämnades för två år sedan tillbaka av den tidigare ägaren Norkring, som är en del av Telenor. Detta på grund av bristande intresse från radiobranschen att sända på nätet. P4 (NENT) och Bauer sänder på Riksblokk I, medan NRK har sitt eget nät.

Riksblokk II består av frekvensblocken 11A och 12A, som används i två geografiska områden som tillsammans täcker hela Norge med undantag för Svalbard, Jan Mayen, Bilanden och Antarktis. Sändningarna ska vara igång inom ett år.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share