Nordisk dramapris till Ljudbang-producerade P3 Serie: Brottskod 06

P3 Serie: Brottskod 06. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio. 

Sveriges Radio Drama och produktionsbolaget Ljudbang har vunnit Nordiska radiodramapriset för dramathrillern P3 Serie: Brottskod 06.

Nordiska radiodramapriset delas ut vartannat år, den här gången i Reykjavik där priset överlämnades av den isländska public service-radions dramachef Thorgerdur Sigurdadottir.

Prismotiveringen lyder: ”Det vinnande radiodramat är välkonstruerat. Det speglar viktiga ämnen och hanterar seriens teman nyskapande och unikt. Berättelsen är personlig, samtidigt som den gestaltar attityder i samhället. Lyssnaren bjuds in att bevittna en mångfacetterad konflikt med ett ämne som sätter lyssnaren i en svår etisk situation. Det är modigt och ovanligt, om än grundat i en välkänd genre – den traditionella nordiska deckaren. Brottkod 06 ger lyssnaren en välkonstruerad kriminalhistoria med ett utmärkt manus, varsam regi, fina skådespelarinsatser och en utmärkt ljuddesign”.

”Priset är ett bevis för att nationsgränser aldrig är ett hinder för ett väl berättat ljuddrama. Det som händer i Brottskod 06 väcker starka känslor och engagemang oavsett vilket språk man talar” säger Samuel Sjöblom som är exekutiv producent på Sveriges Radio Drama.

P3 Serie: Brottskod 06 hade premiär i januari 2023 och skapades av Mattias Grosin, Emma Janke, Arozo Arif och Laura Wihlborg på produktionsbolaget Ljudbang.

”Vi är överlyckliga att vår ”baby”, Brottskod 06, får Nordiska radiodramapriset. Härligt att vår målsättning att göra spänning i kombination med mellanmänskligt drama kan fånga lyssnarna” säger Emma Janke som är producent på Ljudbang.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share