Nordegren & Epstein läggs ned

Thomas Nordegren och Louise Epstein. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Thomas Nordegren och Louise Epstein lägger efter tolv år ned sin talkshow Nordegren & Epstein P1. Sista programmet blir en livesändning 25 januari inför publik från Berwaldhallen med Sveriges Radios symfoniorkester och gäster. Dagen därpå sänds ett potpurri med höjdpunkter från programmets arkiv.

Louise Epstein kommer nu att göra en ny Sveriges Radio-podd.

”Det har varit en enorm glädje att göra radioprogram tillsammans med Thomas Nordegren och alla fantastiska kollegor och det är därför jag har fortsatt i tolv år. Men det är bättre att sluta innan det börjar gå utför och därför är det dags just nu. Jag har aldrig arbetat så länge med samma radioprogram och jag vet inte riktigt hur jag kommer att klara mig utan oförutsägbara direktsändningar tillsammans med Thomas Nordegren. Samtidigt är det roligt att jag fått förtroendet att utveckla en helt ny och ännu hemlig Sveriges Radio-podd” säger Louise Epstein.

Thomas Nordegren hade gärna fortsatt sända programmet, som startades 2010, i ytterligare några år men kommer nu att ägna sig åt några ljud- och bokprojekt.

”Jag gillar de oförutsägbara direktsändningarna med Louise. Mina amerikanska journalistförebilder som Wolf Blitzer och Andrea Mitchell är mycket äldre än jag, arbetar hårt och kommer förmodligen att dö med stövlarna på. Samtidigt måste ju allting ha ett slut och det ska bli spännande att fördjupa sig lite mer. Jag har några ljud- och bokprojekt som jag vill hinna med. Min mamma Gunvor, 94, kommer nog att sakna programmet mest eftersom hon alltid lyssnar och ofta tycker jag är för barnslig och vulgär” säger Thomas Nordegren.

En ny talkshow är under utveckling och presenteras inom kort, enligt SR:s underhållningshcef Daniel af Klintberg.

”Thomas och Louise har en speciell dynamik som är svår att kopiera men vi lovar presentera en ny talkshow som vi tror kommer passa P1-lyssnarna” säger Daniel af Klintberg.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share