Noel Curran blir ny generaldirektör för EBU

RTÉ-chefen Noel Curran blir generaldirektör för EBU. Foto: RTÉ.

RTÉ-chefen Noel Curran blir generaldirektör för EBU. Foto: RTÉ.

Irländaren Noel Curran har utsetts till ny generaldirektör för EBU. Han ersätter Ingrid Deltenre, som har varit chef för den europeiska radiounionen sedan 2010.

Noel Curran väntas tillträda i september och har senast varit generaldirektör för det irländska public service-bolaget RTÉ, där han även varit nyhetschef och TV-chef. Under hans ledning har han omorganiserat RTÉ, fått ekonomin i balans och gjort digitala satsningar. Noel Curran har en bakgrund som grävande journalist och producent, bland annat till Eurovision Song Contest 1997. Han är gift med Eurovision-vinnaren Eimear Quinn.

”Det finns nu, mer än någonsin, starka skäl för vad public service-medier gör varje dag. EBU representerar några av världens bästa medieorganisationer, innehållsskapare och journalister. Att vara generaldirektör är en stor ära och jag kommer att jobba med medlemmarna för att ta varje möjlighet att göra de förändringar som krävs för att säkra framtiden för public service-medierna” säger Noel Curran i ett pressmeddelande från EBU.

Ingrid Deltenre sitter kvar i styrelsen för EBU.

Share