Nils Landgren blir konstnärlig ledare för Jazzradion

Nils Landgren. Fotograf: Nicola Stankovic.

Nästa år blir trombonisten och sångaren Nils Landgren konstnärlig ledare för Jazzradion i P2. Den nya rollen innebär att Nils Landgren tillsammans med jazzredaktionen på P2 och Berwaldhallen ska ”kurera innehållet och utveckla jazzutbudet för lyssnarna”.

”Jazzutbudet i P2 har en lång tradition och har spelat en betydande roll i svenskt jazzliv. Nu vill vi utveckla jazzen i P2 ännu mer och har därför skapat den nya rollen som konstnärlig ledare. Nils Landgren är en internationell stjärna med stark förankring i svenskt musikliv och vi är oerhört spända på vårt kommande samarbete” säger P2:s kanalchef Ella Petersson.

”Jag är stolt och glad över förtroendet att leda Jazzradion. Jag kommer att ta med mig mina erfarenheter från ett långt och innehållsrikt artistliv och tillsammans med P2:s medarbetare och musiker runt om i landet arbeta för att skapa ett större intresse för jazzrelaterad musik och nå ut till fler radiolyssnare” säger Nils Landgren.

I samband med rekryteringen återstartas SR:s studiorkester Radiojazzgruppen, som bildades 1967 under ledning av Arne Domnérus. Andra kända jazznamn som har medverkat är Jan Johansson, Bengt Hallberg, Georg Riedel och Nils Landgren själv.

”Att få Radiojazzgruppen att återuppstå är förstås extra roligt – en ensemble jag själv var en del av i många år och som jag verkligen ser fram emot att återutveckla till en viktig del av Jazzradions utbud” fortsätter Nils Landgren.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share