Nils Eklund programchef för riksproduktion på SR Norrbotten

Nils Eklund. Foto: Pablo Dalence.

Nils Eklund, som bland annat har varit reporter på Ekot och programledare i Ring P1, får ansvar för Sveriges Radios riksproduktion i Norrbotten. Han efterträder Ragnhild Herminge som efter drygt 40 år lämnar SR sista maj. Nils Eklund arbetar parallellt med Ragnhild Herminge från 1 april och tar över helt 1 juni.

”Det känns spännande och utmanande att få möjligheten att få fortsätta utveckla riksproduktionen i Luleå. Jag ser fram emot att få jobba med så många kloka medarbetare och att tillsammans kunna utveckla vår radiojournalistik och våra produktioner” säger Nils Eklund.

Bland de program Nils Eklund får ansvar för finns Radioföljetongen, Novellen, SR Drama, Ring P1 och Tankar för dagen. Han får även ansvar för de reportrar i Norrbotten som arbetar för Ekot, Kultur och P3 Nyheter.

”Det är roligt att Nils vill kliva in i rollen som chef för vår riksproduktion. Han är en erfaren journalist som är klok i publicistiska frågor och som alltid har ett driv att vidareutveckla och förbättra innehållet i Sveriges Radio” säger Patrik Boström, som är kanalchef för SR Norrbotten

Ny rikskorrespondent på Ekot i Luleå blir Per Vallgårda.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share