Nils Bergman går från Podme till Acast+

Nils Bergman. Foto: Acast.

I samband med det nya projektet Motiv börjar Nils Bergman, som står bakom topp tio-podden Rättegångspoden, att använda Acasts prenumerationstjänst Acast+.

Motiv beskrivs som ”ett nytt, undersökande dokumentärformat som skildrar helt unika djupdykningar i både nya och bortglömda kriminal- och rättsfall”. Två serier har redan släppts sedan starten i början av november.

Tidigare har Nils Bergman släppt bonuspoddar via Podme, men han väljer nu alltså att gå över till Acast+ där betalande prenumeranter bland annat får tillgång till hela serier på en gång och slipper reklam.

Ett av fallen som tas upp i Motiv är kungaskandalen 2011, en skandal som tack vare nya intervjuer med nyckelpersoner ”växer till en oanad parodi” enligt ett pressmeddelande från Acast.

”Jag har arbetat med Motiv i snart två år och det är en av mina största satsningar hittills. Jag har spenderat otaliga timmar på research för att gå till botten med vad som faktiskt har hänt. Genom dessa avslöjanden hoppas jag kunna ge svar på frågor som aldrig någonsin tidigare besvarats. Det känns också väldigt fint att jag från och med nu kan erbjuda mina lyssnare fler alternativ till lyssning tack vare Acast+, då tjänsten fungerar i alla öppna plattformar” säger Nils Bergman.

”Det känns fantastiskt att Nils Bergman med sitt succéformat Rättegångspodden och nya podden Motiv väljer att bli en del av Acast+. Det påvisar styrkan i vårt erbjudande och är ett kvitto på att det vi gör är rätt för kreatörer och deras lyssnare. Vår främsta mission är att ge alla podcastkreatörer, oavsett storlek, kreativ frihet samt skapa ett effektivt sätt att hitta, växa och vårda sina lyssnarrelationer som genererar starka och långsiktiga band i förlängningen” säger Frida Klevemark, som är innehållschef på Acast.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share