New Yorks Kiss läggs ned

Kiss 98.7, en av New Yorks två vuxeninriktade R&B-stationer, tystnar på måndag. Frekvensägaren Emmis hyr istället ut frekvensen till sportradion ESPN Radio.

ESPN Radios mellanvågsfrekvens 1050 kHz kommer i höst att börja användas för ESPN-s spanskspråkiga sportradio ESPN Deportes Radio.

”Vår flytt till FM är en del av branschtrenden som innebär att sportradio flyttar från mellanvåg och ger en högre räckvidd för vårt programinnehåll” säger Dave Roberts, vice president på ESPN.

Flera presentatörer från Kiss 98.7 (WRKS) kommer i framtiden att istället höras hos huvudkonkurrenten WBLS. Fram till nedläggningen på måndag samsänder Kiss 98.7 och WBLS.

”WBLS och WRKS har under 30 år varit en röst för de svarta i New York-regionen och vi ska använda oss av det bästa från båda stationerna för att skapa en starkare röst” säger Deon Levingston från WBLS i ett uttalande på stationens hemsida.

Kiss 98.7 lanserades 1981 och har sedan dess haft en lång rad världskända namn som presentatörer och medarbetare – bland annat DJ Jazzy Jay, DJ Red Alert, Roberta Flack, Ashford & Simpson och Ed Lover.

Share