Musikhjälpen till Norrköping

Från starten av Musikhjälpen 2019 som sändes från Västerås. Foto: Martin Bohm.

Förra året flyttades Musikhjälpen från Norrköping till en studio i Stockholm, där evenemanget genomfördes utan publik på grund av pandemin. Nu görs ett nytt försök att sända från Gamla torget i Norrköping.

”Även om allt kanske inte kommer att se ut som före pandemin så kommer vi att göra allt för att på olika vis lyfta fram Norrköping-bornas och svenska folkets engagemang” säger Karl-Johan Paulsson, som är projektledare på SVT och ansvarig för säkerheten på plats.

Det är ännu inte klart hur upplägget kommer att se ut för årets Musikhjälpen.

”Vi jobbar med flera olika lösningar. Det vi är helt säkra på är att Musikhjälpen som arrangemang är enormt viktigt att genomföra av så många anledningar. Dels för att åter få mötas kring musiken och engagemangen, men framförallt för att den insats som Musikhjälpen och alla som bidrar till insamlingen gör behövs mer än någonsin” fortsätter Karl-Johan Paulsson.

Förra året hade Musikhjälpen temat ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Felix Sandman, Brita Zackari och Farah Abadi var programledare och Musikhjälpen samlade in 48 miljoner kronor.

Årets Musikhjälpen sänds 13-19 december.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share