Musikhjälpen till Malmö

För tredje gången kommer Musikhjälpen att sändas från Malmö.

Sedan Musikhjälpen startades 2008 har evenemanget flyttats mellan Malmö och Göteborg. Nu är det återigen Malmös tur att stå värd för Musikhjälpen, som genomförs som ett samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen.

Vilka programledare som ska låsas in i glasburen i Malmö, vilket temat blir och var glasburen placeras avslöjas först i höst. Men klart är att Musikhjälpen pågår mellan 10 och 16 december och att allt direktsänds i P3, Din Gata, Metropol och SVT Play och att även SVT2 sänder under stora delar av de sex dygnen.

”Vi vet redan att det finns ett stort engagemang för Musikhjälpen bland Malmös unga, därför känns det superkul att vara tillbaka där allt började för fem år sedan. Nu blir det upp till oss att leverera ett fullspäckat program och för malmöiterna att sluta upp tillsammans med resten av Sverige och visa hur enkelt och roligt det är att engagera sig för att hjälpa andra” säger Cajsa Lindberg, som är projektledare för årets upplaga av Musikhjälpen.

Förra året samlade Musikhjälpen in 18,1 miljoner kronor till kampen för alla flickors rätt att gå i skolan. Programledare var då Jason Diakité, Gina Dirawi och Kodjo Akolor.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share