Musikhjälpen samlade in 28,4 miljoner

musikhjalpen20132

Det blev nytt insamlingsrekord för Musikhjälpen, som drog in totalt 28,4 miljoner kronor. Det skedde bland annat med hjälp av 180 000 initiativ som togs av lyssnare och tittare runt om i landet. Insamlingssumman är fem miljoner högre än förra året.

”Vi hoppades på att slå rekord i anmälda initiativ och det har vi gjort nu. Det är otroligt häftigt att så många engagerat sig i år! Det känns som att hela Sverige har slutit upp under den här veckan och kavlat upp ärmarna för allas tjejers rätt att överleva sin graviditet” säger Julia Blomberg, som är projektledare för Musikhjälpen.

Musikhjälpen arrangerades för sjätte året i rad av Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Sändningarna skedde från en glasbur på Gustaf Adolfs torg i Göteborg och programledare var Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor och Emma Knyckare. Årets tema var ”Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet”. Idén till Musikhjälpen har hämtats från public service-radion i Nederländerna.

En stor del av de insamlade pengarna kommer från lyssnarnas önskelåtar. De tio mest önskade artisterna i årets Musikhjälpen var Håkan Hellström, Kent, Sarah Dawn Finer, Lars Winnerbäck, Bruce Springsteen, Timbuktu, Queen, Coldplay, Laleh och Beyoncé.

Foto: Julia Lindeman/Sveriges Radio.

musikhjalpen20082013

Share