Musikhjälpen samlade in 23,3 miljoner

musikhjalpen20121216Musikhjälpen avslutades 20.30 på söndagen, då programledarna Jason Diakité, Gina Dirawi och Kodjo Akolor släpptes ut ur glasburen på Stortorget i Malmö. Totalt samlades 23,3 miljoner kronor in, vilket kan jämföras med förra årets 18,1 miljoner. Pengarna ska användas till att ge barn i slummen tillgång till rent vatten.

”Det är helt galet underbart att folk över hela landet engagerar sig så här! Stödet har varit enormt. Nästan tusen lokala initiativ har registrerat och det har hållits över tusen auktioner. Lägg sedan till de fler än hundratusen låtönskningar som gjorts och alla andra donationer. Tänk att det finns sådant genuint engagemang hos vår publik!” säger Cajsa Lindberg, som är projektledare på Sveriges Radio och innehållsansvarig för Musikhjälpen.

En del av Musikhjälpen har varit att lyssnare och tittare har kunnat önska låtar för 50, 100 eller 200 kronor. Totalt gjordes 135 000 sådana låtönskningar. Den mest önskade låten var Darins Astrologen och den mest önskade artisten Timbuktu.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen.

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share