Musikhjälpen leds av Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson

Klas Eriksson, Tina Mehrafzoon och Oscar Zia. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Artisten Oscar Zia är för andra året i rad programledare för Musikhjälpen. Han kommer att dela glasburen på Kungstorget i Göteborg med P3-musikjournalisten Tina Mehrafzoon och komikern Klas Eriksson – känd från TV-serien Leif & Billy.

”Jag älskar Musikhjälpen och ser jättemycket fram emot veckan, det är både jättemysigt och jätteviktigt. En vecka där vi tillsammans lär oss mer om hur världens ser ut, hur bra vi har det och hur vi kan hjälpa andra med så små medel som att önska en låt” säger Oscar Zia.

Tina Mehrafzoon var förra året resande reporter under Musikhjälpen och rapporterade från Libanon.

”Musikhjälpen är för mig en vecka där vi visar de allra bästa versionerna av oss själva – det känns väldigt varmt och solidariskt. Jag har träffat barn på flykt och sett hur otryggheten gjort att de slutat leka, skratta och drömma. Hur ska vi kunna ha en ljus framtid om barn inte kan drömma?” säger Tina Mehrafzoon.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3, SVT och Radiohjälpen och pågår mellan 12 och 18 december. Årets tema är ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. P3 och SVT Play sänder alla 144 timmar och stora delar sänds också i TV-kanalerna SVT2 och SVT24.

Musikhjälpen anordnades första gången 2008 från Malmö med inspiration från nederländska Serious Request.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share