Musikhjälpen flyttas från Gamla torget i Norrköping

Musikhjälpen 2019 samlade in över 50 miljoner. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Det blir ingen sändning av Musikhjälpen från Gamla torget i Norrköping i december. Anledningen är pandemin.

”De lokala råd som myndigheterna gick ut med förra veckan, som bland annat gäller Östergötland, innebär tyvärr nya förutsättninger för Musikhjälpens genomförande. För att garantera säkerheten för såväl medverkande som personal ser vi att det mest ansvarsfulla är att flytta Musikhjälpen från en offentlig miljö. Vi hoppas kunna komma tillbaka till Norrköping i framtiden” säger Karl-Johan Paulsson, som är SVT-s projektledare för Musikhjälpen.

Det är ännu inte klart varifrån Musikhjälpen kommer att sändas i stället. Just nu tittar arrangörerna på stora lokaler som är lämpliga för att producera radio och TV och som dessutom har så korta resvägar som möjligt för personal, artister och medverkande.

”Ett år som detta behöver vi alla något hoppingivande att samlas kring, det behovet är större än en fysisk plats. Musikhjälpens budskap och engagemang finns överallt och vi kommer göra allt vi kan för att få med hela Sverige och spegla de fantastiska initiativ som finns runtom oss i TV, radio och på digitala plattformar” säger SR-s projektledare Simon Rosenqvist.

Musikhjälpen sänds 14-20 december och är ett samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Årets tema är ”Ingen människa ska lämnas utan vård”.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share