Musikhjälpen 2011: Diakité, Akolor, Dirawi

Jason ”Timbuktu” Diakité, Kodjo Akolor och Gina Dirawi blir programledare för den fjärde upplagan av Musikhjälpen, som sänds från Gustaf Adolfs torg i Göteborg 12-18 december.

Jason Diakité har varit med i Musikhjälpen två gånger tidigare. Debuterar gör Morgonpassets Kodjo Akolor och Gina Dirawi. Den senare är bloggare och programledare för SVT Play-programmen Ana Gina Show och The Fabulous Life of Ana Gina. I somras medverkade hon i Morgonpasset från Malmö och var värd för P1-s Sommar.

Programledarna blir inlåsta i glasburen på Gustaf Adolfs torg 12 december 18.00 och släpps ut 144 timmar senare. P3, Din Gata och SVT Play sänder hela tiden, på Metropol blir det 20 timmar om dygnet och i P4 kommer Musikhjälpen att höras fyra timmar per dygn. Dessutom syns evenemanget i SVT mellan midnatt och 17.00.

Temat för Musikhjälpen är den här gången ”Alla flickor har rätt att gå i skolan” och liksom tidigare är det Radiohjälpen som fördelar de insamlade pengarna till lämpliga hjälporganisationer. Förra året fick Jason Diakité, Martina Thun och Nour El-Refai in drygt 12 miljoner till kampen mot handeln med barn.

”Bakom en slogan om att alla flickor har rätt att gå i skolan finns i stort sett hela komplexet av de stora utvecklingsfrågorna. Naturligtvis ska alla barn gå i skola. Men det är i mycket högre grad flickorna som faller ur” säger Radiohjälpens generalsekreterare Finn Norgren i ett pressmeddelande.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share