Munck producerar Spotifys första svenska dramaserie

De fria. Foto: Spotify.

Munck Studios har fått i uppdrag att producera dramaserien De fria, som blir Spotifys största ljudproduktion i Sverige och den första dramaserien bolaget gör i Sverige. Guldbaggebelönade Peter Grönlund regisserar och i huvudrollerna finns Hedda Stiernstedt, Alexander Abdallah, Felix Sandman, Julia Marko Nord och Sofia Karemyr.

”Jag är oerhört stolt över att vi har fått uppdraget att göra Spotify Sveriges första ljuddrama. De fria innebär att vi kommer att han en fin produktion att stoltsera med men också ett kvitto på att vi gör rätt. Vi utvecklar idéer långsiktigt med de bästa kreatörerna i branschen. Vi har verkligen ett all-star-team med kreativa och skickliga människor från både Sverige och Danmarks film- och ljudbransch” säger Jakob Munck, som är VD på Munck Studios.

De fria får premiär i januari och handlar om ett par som startar ett kollektiv på en avlägsen gård på landet. Projektledare på Munck är Lina Svanberg, som även producerar, samt Stina Sämgård. Exekutiva producenter på Spotify är Peter Nyrén och Karin Bäckmark.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share