Munck blir huvudägare i SMT Radio

Produktionsbolaget Munck blir ny huvudägare i SMT Radio. Munck och SMT kommer även i fortsättningen vara två separata bolag, men samordnar administration, teknik och ekonomi.

Christer Jungeryd och Pia Jungeryd Kittel lämnar successivt över operativa arbetsuppgifter som VD respektive programchef på SMT Radio till Jimmy Rydén, som blir ny redaktionschef i augusti. Han arbetar nu som producent för Plånboken i P1, som SMT producerar. Christer Jungeryd och Pia Jungeryd Kittel blir kvar som ägare i bolaget och ska ha strategiska roller samt vara engagerade i kontakterna med Sveriges Radio och Bauer Media.

”Vi sluter en cirkel. Pia och jag börjar närma oss pensionsålder och vi har funderat på hur vi skulle kunna föra verksamheten vidare. Jag har känt Jakob Munck i närmare tjugo år och när han startade sitt produktionsbolag, gjorde han det i SMT Radios lokaler. Redan då hade vi samproduktioner för Sveriges Radio. Nu slår vi våra påsar ihop igen och det blir en utmärkt lösning för våra kunder och personal” säger Christer Jungeryd i ett pressmeddelande.

”Vi är glada och stolta över att ha fått möjlighet att ingå detta partnerskap. Vi ser fram emot att få arbeta med Christer och Pia och ta del av deras erfarenhet och kompetens. Vi ska göra allt vi kan för att vårda och utveckla varumärket SMT Radio med sina väletablerade produktioner. Vi kommer att driva SMT Radio och Munck som konkurrerande och separata bolag men försökta hitta samordningseffekter främst vad gäller teknik och administration” säger Jakob Munck, som är VD på Munck.

Det nya partnerskapet mellan Munck och SMT ska inte innebära några förändringar för anställda och frilansare när det gäller anställningsvillkor eller avtal.

Share