MTG startar pratradio

MTG Radio ersätter Star FM med pratradiostationen Radio 1, skriver Dagens Media.

Premiär för Radio 1 blir det 4 april och en av programledarna blir Robert Aschberg, som sänder måndag till fredag 10.00-12.00. Radio 1 tar över Stockholms-frekvensen 101,9 MHz från Star FM, som lanserades 2008 men som redan efter ett år blev en renodlad musikstation utan presentatörer.

”Vi valde frekvensen för att den ligger bland Sveriges Radios kanaler. Stationen ska gå direkt mot det talade innehållet i framför allt P1 och P4, men vi kommer inte att göra den typen av pratradio som P1 gör utan vi tittar på kommersiella förlagor i andra länder” säger MTG Radios programdirektör Christer Modig till Dagens Media.

I fredags lämnade MTG Radio in en ansökan om varumärket ”Radio1” till Patent- och registreringsverket. 1992 försökte Den Blå Avis, som idag ingår i Ebay, registrera varumärket ”Radio 1” men fick sin ansökan avskriven av PRV. Internetadresserna radio1.se och radioett.se ägs av Kenneth Andersson på Casterplay i Umeå, som nyligen deltog i budgivningen kring nya reklamradiofrekvenser.

Det är inte första gången som varumärket Radio 1 används i svensk reklamradio. Efter frekvensauktionerna 1993 var Radio 1 i Uppsala först i landet med att sätta igång sina sändningar. Stationen bytte sedan namn till City 106,5 och togs därefter över av MTG-s Lugna Favoriter.

Foto: TV8/Micke Ström.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share