MTG Radios onlineradio blir I Like Radio

ilikeradio

MTG Radios satsning på onlineradio har nu fått namnet I Like Radio.

Det var i februari som den nya plattformen lanserades i appar för MTG Radios FM-kanaler och digitala Power Hit Radio. Tio nya digitala kanaler startades och en av nyheterna var en integration av artisternas sociala medieflöden.

Tillsammans med MTG X har MTG Radio sedan dess utvecklat en ny gemensam I Like Radio-mobilapp för IOS och Android, liksom en webbsajt med responsiv utformning på ilikeradio.se. Så småningom kommer de enskilda stationsapparna att ersättas.

”I grund och botten tror vi på DAB och digitalradion – det måste till broadcasting. Men i väntan på det är det viktigt att ha en närvaro i mobiltelefonen” säger MTG Radios VD Christer Modig.

”Vi har funderat fram och tillbaka på namnet. Någon form av radio bör finnas med. Vi har dessutom integrerat artisternas sociala medier och då kom vi fram till att ordet likea är kopplat till det. Vi ville ha med något emotionellt och då passar like också bra” säger Christer Modig.

I dagsläget finns 19 kanaler i I Like Radio. De senaste är Dansbandsfavoriter och Star 90’s, som båda startades i maj, och den tillfälliga popup-stationen Rix FM Festival. Ytterligare en kanal presenteras inom kort och det finns planer för ännu fler.

I Like Radio marknadsförs just nu i de egna medierna med reklamspotar och omnämnanden av programledarna. MTG Radio låter även I Like Radio fungera som sponsor för program när sponsorskapet är osålt.

”Det här är en plattform som inte bara är för Sverige – det är större och bredare än så. Vi har byggt den som en generisk och skalbar plattform. Vi skulle kunna lanserade den exempelvis i Baltikum eller sälja den till ett land som Tyskland.

Share