MTG och SBS inleder samarbete

Den ekonomiska krisen gör att MTG och SBS slår ihop sina största radiokanaler i Sverige och Norge.

”Precis som alla andra medier drabbas den kommersiella radion av nedgången i reklaminvesteringarna. Genom det här samarbetet kan vi stärka radions ställning gentemot TV, internet och print. Samtidigt sänker vi våra kostnader betydligt utan att det drabbar programinnehållet” säger Richard Marston, VD för MTG Radio.

I Sverige försvinner MTG Radios Rix FM och SBS Radios Mix Megapol. Istället lanseras en ny kanal, som ägs gemensamt av MTG Radio (45 procent), SBS Radio (45 procent) och Stampen (10 procent). I Norge fusioneras MTG Radios P4 med SBS Radios nystartade Radio Norge till en station som till 60 procent ägs av MTG och till 40 procent av SBS.

”Vi har redan sett i Norge att en stark nationell kanal kan vara framgångsrik i konkurrensen med public service” säger SBS Radios VD Staffan Rosell.

Samarbetet omfattar inte resten av radiostationerna som ägs av MTG och SBS. Däremot kommer bolagen att samordna format och positioneringar, så att stationerna kompletterar varandra istället för att konkurrera om samma lyssnare.

Den nya svenska kanalen beräknas få premiär i september. Något varumärke är inte klart, men arbetsnamnet är Rix Monopol.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share