MTG köper radiorättigheterna till OS

MTG har köpt de svenska sändningsrättigheterna för vinter-OS 2014 och sommar-OS 2016. Bland annat ingår de ”icke-exklusiva” rättigheterna att radiosända spelen.

MTG kommer att sända de olympiska spelen i Sotji och Rio de Janeiro via både TV, mobil och webbtjänsten Viaplay. När det gäller radio är rättigheterna dock ”icke-exklusiva”. Just nu förhandlar Sveriges Radio med Sportfive om att också få rätt att sända radio från spelen.

”Vi är glada över att vi har fått förtroendet av IOK att ta hand om detta prestigeuppdrag. Olympiska spelen är en enormt stark och högt uppskattad sporträttighet och det är en stor ära att förädla den för landets TV-tittare. Vi har Sveriges största TV-sportredaktion som redan idag direktsänder över 5 000 timmar sport per år, och som dessutom har vunnit pris för sin sportbevakning” säger MTG-s Sverige-chef Manfred Aronsson i ett pressmeddelande.

Uppdatering: I en tidigare version av artikeln nämndes att MTG kan sälja radiorättigheterna vidare till Sveriges Radio, men det är alltså med Sportfive som SR förhandlar.

Radionytt ansvarar inte för externt länkat innehåll.

Share